Hoe kies je effectieve interventies voor informatieveilig gedrag?

In de 3e editie van het iB magazine van het Platform voor InformatieBeveiliging is het artikel ‘Hoe kies je effectieve interventies voor informatieveilig gedrag?’ van Lourens Dijkstra en Martine van de Merwe gepubliceerd, over de stapsgewijze gedragsaanpak van de Wegwijzer.

Het Platform voor InformatieBeveiliging (PvIB) is hét kenniscentrum op het gebied van Informatiebeveiliging in Nederland. PvIB is het platform waar informatie, kennis en ervaring over informatiebeveiliging wordt verzameld, verbeterd, verrijkt en weer wordt uitgedragen en verenigt alle betrokkenen en geïnteresseerden in het vakgebied Informatiebeveiliging.

Helaas: iets weten, is niet automatisch dat ook doen.

Wereldwijd wordt er 700 miljoen dollar besteed aan e-learning interventies op het gebied van informatieveiligheid. Maar zorgen deze interventies er ook voor dat medewerkers zich informatieveiliger gaan gedragen? Leidt bewustwording ook daadwerkelijk tot informatieveilig gedrag?

Lees het volledige artikel

Als je nieuwsgierig bent naar waarom mensen doen wat ze doen, leer je veel. Gebruik die inzichten, én je metingen, om de risico’s uit gedrag te beheersen.