Ervaringen met het werken met de Wegwijzer

Kortgeleden zijn we (mét camera) op bezoek gegaan bij drie oud-deelnemers van de Masterclassreeks Informatieveilig gedrag in de zorg. We spraken met hen over informatieveiligheid en de uitdagingen binnen de eigen zorgorganisatie. Maar óók over focus op gedrag én deelname aan de masterclasses Informatieveilig gedrag in de zorg.

Bekijk de korte video’s

Dick van Mourik is Security & Privacy Officer bij Beweging 3.0 (Ouderenzorg). “De eerste stap is een inventarisatie van risico’s en daarna kan het door de organisatie gewenste gedrag worden bepaald.”

Pauline Woutersen is Information & Security Officer en Functionaris gegevensbescherming bij Stichting Pameijer (GGZ en Gehandicaptenzorg). “De Wegwijzer geeft ons praktische handvatten en werkvormen om goed inzicht te krijgen in een probleem.”

Dena Verschoor is Medewerker Audit, Risk & Compliance bij Adrz (Algemeen Ziekenhuis). “Door te werken met een kernteam is de hele organisatie vertegenwoordigd en creëer je veel draagvlak voor de interventies die je met elkaar bedenkt.”