Workshop

Workshop

“We hebben posters opgehangen met de boodschap dat de collega’s veilig met hun wachtwoord om moeten gaan. Toch zie ik nog steeds veel geeltjes met wachtwoorden aan de desktops hangen.” En “Waarom kijken zo veel collega’s ongeautoriseerd in de patiëntendossiers? Ze weten toch dat dit niet mag?” Herken je deze uitspraken en is dit ook in jouw organisatie aan de hand? Dan biedt het werken met de Wegwijzer ‘Aan de slag met Informatieveilig gedrag in de zorg’ je goede handvatten.

Aanmelden workshop 12 mei 2022

Zet de eerste stappen met de Wegwijzer

Je hebt als doel ervoor te zorgen dat de medewerkers binnen jouw organisatie zich bewust zijn van die risico’s en de informatieveiligheid te vergroten. Zet dan de eerste stappen met de Wegwijzer! Wij helpen je daarbij.

Op een veilige manier omgaan met informatie

Je hebt als doel dat medewerkers op een veilige manier met informatie omgaan. Veel zorgorganisaties kiezen ervoor om een bewustzijnscampagne te doen, om medewerkers bewust te maken van gevaren. Maar het punt is nou juist dat bewustwording van de risico’s alleen niet voldoende is. Gebrek aan risicobewustzijn is maar 1 van de redenen waarom medewerkers onveilig gedrag vertonen. Het bijzondere van de nieuwe methode van informatieveilig gedrag in de zorg is dat je eerst kijkt waardoor het gedrag wordt veroorzaakt en dan de juiste manier kan kiezen om het gedrag te veranderen.

Direct aan de slag

Meld je aan voor de interactieve workshop op donderdag 12 mei 13.30 – 16.30 uur. Onze expert Marlie Oosterik biedt je tijdens deze ochtend concrete handvatten om aan de slag te gaan met informatieveilig gedrag en zoomt in op de oorzaken van het huidige en het gewenste gedrag. Zodat je de volgende stappen kunt nemen richting het bereiken van jouw doel.

NB. Tijdens deze workshop houden we de groep klein (max. 10 deelnemers), wees op tijd met aanmelden. Of neem deel aan de workshop op vrijdag 13 november 09.30 – 12.30 uur.

Informatie:
  • Datum: 12 mei 2022
  • Tijd: 13:30
  • Eindtijd: 16:30
  • Duur: 3 uur
  • Locatie: Via Microsoft Teams
Wat levert deelname aan de workshop je op?
1516519326350-1

1. Je gaat aan de slag met de Wegwijzer

En krijgt een helder inzicht in de methodiek

1516519326350-1-2

2. Je zet de eerste stappen tot een plan van aanpak voor jouw organisatie

Aan de hand van interactieve werkvormen waarmee je direct nieuwe vaardigheden op doet

1516519326350-1-1

3. Na de workshop kan je verder

Je sluit de workshop af met het formuleren van jouw volgende stappen. Is de masterclass iets voor jou?