Werken aan informatieveiligheid en privacy

Start vandaag met de Wegwijzer Aan de slag met informatieveilig gedrag. De wetenschappelijke methode is vertaald naar een bruikbare aanpak voor elke zorgorganisatie, die je helpt om het gedrag van medewerkers te veranderen.

Waar staat jouw zorgorganisatie?

Zorgorganisaties worden zich steeds meer bewust van risico’s zoals phishingmails en datalekken. Veel zorgorganisaties wapenen zich hiertegen door actief te werken aan het voldoen aan de NEN 7510 en de AVG. Naast bijvoorbeeld technische beveiliging, is juist het gedrag van medewerkers belangrijk. Daarom investeren organisaties vaak in bewustwordingsprogramma’s en communicatiecampagnes.

Bewustwording alléén is echter niet voldoende. Weten is namelijk nog geen doen. Om de risico’s rondom informatieveiligheid te verkleinen, is het nodig om in te zoomen op het gedrag. Zodat we daadwerkelijk het gedrag gaan zien wat nodig is om de informatieveiligheid in jouw organisatie te vergroten.

Effectief door focus op gedrag

Leg de focus op gedrag en kom tot maatwerkoplossingen voor jouw zorgorganisatie. De Wegwijzer Aan de slag met informatieveilig gedrag is een helder en praktisch stappenplan dat je daarbij helpt. Hier zie je uit welke stappen de Wegwijzer bestaat.  Stappen Wegwijzer Aan de slag met informatieveilig gedrag

Je kan de Wegwijzer ook rustig doorlezen, download de volledige (pdf) versie hier (onderaan de pagina). Of stuur ons een e-mail en ontvang de Wegwijzer Aan de slag met informatie veilig gedrag per post.

Zij hebben de eerste stappen met de Wegwijzer gezet

Dick van Mourik

Security & Privacy Officer bij Beweging 3.0

“Het belangrijkste inzicht is dat de methodiek gericht is op maatwerk en dat op basis van een inventarisatie door de organisatie gewenst gedrag kan worden bepaald.”

Pauline Woutersen

Information Security Officer bij Stichting Pameijer

“De Wegwijzer geeft ons praktische handvatten en werkvormen om goed inzicht te krijgen in een probleem.”

Dena Verschoor

Medewerker Audit, Risk & Compliance bij ADRZ

“Door te werken met een kernteam is de hele organisatie vertegenwoordigd en creëer je veel draagvlak voor de interventies die je met elkaar bedenkt.”

Ga ook aan de slag en meld je aan voor de (gratis) activiteiten:

Webinar ictu_activities
Webinar
Open spreekuur ictu_activities
Open spreekuur
Workshop ictu_activities
Workshop

Waarom dit stappenplan?

ICTU029__Samen aan de slag
Samen aan de slag

Je werkt in een multidisciplinair team samen met je collega’s uit de praktijk. Zo kom je tot de juiste interventies.

Focus voor gedrag
Focus op gedrag

Je richt je op concreet gedrag dat je wilt zien in een specifieke situatie en onderzoekt hoe je dit kunt stimuleren of obstakels kunt wegnemen.

ICTU029__Meten is weten
Meetbaar effectief

Je meet het effect van je acties. Zo weet je hoe deze bijdragen aan de informatieveiligheid en laat je de impact zien van je inspanningen.