Webinar

Webinar

Medewerkers spelen een cruciale rol in het veilig houden van zorggegevens. Hoe kan jij hen hier het beste bij helpen? Wij nodigen je uit voor het webinar ‘Op weg naar informatieveilig gedrag’. In dit webinar ga je aan de hand van de Wegwijzer aan de slag met informatieveilig gedrag. Maak kennis met deze aanpak.

Aanmelden webinar 18 mei 2022

Webinar Informatieveilig gedrag in de Zorg

Zorgorganisaties worden zich steeds meer bewust van risico’s zoals phishingmails en datalekken. Veel zorgorganisaties wapenen zich hiertegen door actief te werken aan het voldoen aan de NEN 7510 en de AVG. Naast de technische beveiliging, is ook het gedrag van medewerkers belangrijk. Die spelen namelijk een cruciale rol in het veilig houden van gegevens. Dat is dan ook de reden waarom organisaties vaak investeren in bewustwordingsprogramma’s en communicatiecampagnes. Bewustwording alléén is echter niet voldoende. Weten is namelijk nog geen doen. Om de risico’s rondom informatieveiligheid te verkleinen, is het nodig om in te zoomen op het gedrag.

In dit webinar staat kennismaking met de Wegwijzer, ontwikkeld in het project Informatieveilig gedrag in de Zorg, centraal.

Informatie:
  • Datum: 18 mei 2022
  • Tijd: 09:30
  • Eindtijd: 10:30
  • Duur: 1 uur
  • Locatie: Microsoft Teams
Wat levert deelname je op?
1516519326350-1

1. Een eerste kennismaking met de Wegwijzer

We doorlopen in vogelvlucht de eerste stappen uit de Wegwijzer. Daarbij komen zowel theorie als praktijkvoorbeelden aan bod.

1516519326350-1-2

2. Oefenen met stellen van de juiste vragen

Je gaat aan de hand van een casus ervaren hoe je door de juiste vragen te stellen de oorzaken kunt achterhalen van niet-informatieveilig gedrag.

1516519326350-1-1

3. Na afloop ken je de basisbeginselen

Je weet nu wat de Wegwijzer voor jouw organisatie kan betekenen. Een goede volgende stap is het volgen van de workshop en/of de masterclass.